Winnaar Dag van de Levensvragen

29 augustus 2022

De Bedside Singers Groningen zongen op 25 juni tijdens de Dag van de Levensvragen. Door dit mooie optreden won de Stichting Bedside Singers Nederland de prijs voor het meest in het oog springende initiatief tijdens deze dag. We voelen ons vereerd en zijn trots op ons koor in Groningen! De organisatie interviewde onze voorzitter Ingrid Windmeijer kort voor hun nieuwsbrief:

‘We voelen ons vereerd.’ zegt Ingrid Windmeijer, voorzitter van Bedside Singers. ‘Corona heeft ervoor gezorgd dat wij de afgelopen jaren maar weinig groei kende, zo’n prijs geeft ons weer wat extra bekendheid.’ Het initiatief zorgt ervoor dat mensen die in hun stervensfase zitten een klein koortje van maximaal vier goede zangers over de vloer krijgen. ‘Het zijn kleine koortjes van mensen die zelf een klapstoeltjes meenemen. We willen graag geruisloos komen en voor een mooi laatste moment zorgen in de intieme en kwetsbare fase van het sterven. Een moment dat de stervende alleen of met geliefden kan doormaken.’

Bedside Singers is als initiatief gestart in Amsterdam en heeft zich inmiddels verspreid over het hele land. Zangers die zich aan willen melden omdat zij mee willen zingen voor mensen die stervende zijn worden met een auditie toegelaten. Dan wordt er gekeken naar de kwaliteit van de zang en de overtuiging waarom mensen deel willen nemen aan het koor. ‘Het dient echt een intiem moment te zijn voor de stervende, je moet het een eer vinden daaraan bij te willen dragen. We kiezen onze liedjes zorgvuldig uit. Ze komen uit allerlei landen en tradities. Vaak kiezen we voor een eenvoudige melodie en een onbekend liedje, door de herhaling kan de cliënt meer en meer ontspannen. Een moment om stil te staan bij het leven wat spoedig ten einde zal komen.’

Prijs

De prijs bestaat uit een geldbedrag van €100, de eer en de gelegenheid om volgend jaar tijdens de Dag van de Levensvragen een nieuwe winnaar te mogen kiezen.

Kijk ook op de website van Reliëf.

Onze Bedside Singers zingen zonder financiële vergoeding. Een gift is wel van harte welkom. Daarmee kunnen we meer mensen zingend ondersteunen in de laatste levensfase.

We hebben de ANBI-status.