Bedside Singers Amsterdam

Wat doen we?

Bedside Singers Amsterdam zingen voor mensen in de laatste levensfase: voor de ziel op reis. We zitten rond het bed en zingen zacht, rustig en met aandacht. We nodigen onze cliënten uit om te ontspannen en toe te laten wat er komt. We verwachten geen applaus want we zien het zingen niet als voorstelling maar als bedding om in te ontspannen. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Wil je dat we komen zingen?

Is er een dierbare in je omgeving ernstig ziek of in de laatste levensfase? Denk je dat hij of zij het fijn vindt om naar rustgevende liedjes te luisteren? Laat het ons weten. Wij komen met 3 of 4 zangers langs. Dat kan thuis, in een hospice, verpleeghuis of een ziekenhuis in Amsterdam en omgeving.

Werk je in een hospice, verpleeghuis of ziekenhuis?

Misschien wil jouw organisatie in Amsterdam dat we regelmatig komen zingen voor cliënten? We geven desgewenst eerst een demonstratie.

Wil je dat we een optreden verzorgen?

We verzorgen graag een optreden tijdens een symposium, herdenking, uitvaart of andere bijeenkomst.

Voor een aanvraag kun je mailen naar Sam Smakman via amsterdam@bedsidesingers.nl.

Wil je meezingen?

Op dit moment is er een wachtlijst in Amsterdam. Het kan dus even duren voordat je mee kunt doen. Wil je je alvast aanmelden? Neem dan contact op met Petrie Akkerman via amsterdam@bedsidesingers.nl, muzikaal leider van de Bedside Singers Amsterdam.

Wie zijn we?

We zijn met 10 zangers, mensen met een warm hart die toegewijd zijn om zingend anderen te ondersteunen. We wonen in Amsterdam en omgeving.

Hoe het begon…

Onder de muzikale leiding van Petrie Akkerman begonnen we eind 2016 met de Bedside Singers Amsterdam, het eerste Bedside Singerskoor in Nederland. De media gaf brede aandacht aan ons initiatief. Dat leverde veel reacties op van mensen uit het hele land die ook graag willen zingen aan het bed. Daarom organiseerden we een aantal informatiebijeenkomsten, om nieuwe koren op weg te helpen.

Gewonnen: de Over Hoop Prijs 2018

In 2019 wonnen wij, de Bedside Singers Amsterdam, de Over Hoop Prijs 2018: een geldprijs bestemd voor een organisatie die ‘in positieve zin iets wezenlijks overhoop haalt op het grensvlak van cultuur en maatschappij’. Met de prijs, een geldbedrag van 25.000 euro, groeiden we uit tot een landelijke organisatie. Op 14 juni 2019 was de Stichting Bedside Singers Nederland een feit.

Onze Bedside Singers zingen zonder financiële vergoeding. Een gift is wel van harte welkom. Daarmee kunnen we meer mensen zingend ondersteunen in de laatste levensfase.

We hebben de ANBI-status.