Bedside Singers Groningen

Wat doen we?

Bedside Singers Groningen zingen voor mensen in de laatste levensfase: muziek voor de ziel op reis. We zitten rond het bed en zingen zacht, rustig en aandachtig. We nodigen degene die we toezingen uit om te ontspannen en toe te laten wat er komt. We verwachten geen applaus want het zingen is geen optreden maar troostrijke zang.

Voorbeelden van wat we zingen zijn driestemmige wiegeliedjes uit de hele wereld, ingetogen mantra’s en Taizé-liederen; we hebben ook een poplied en een sauterlied (oude psalm) op het repertoire. We zingen in principe driestemmig.

De Bedside Singers Groningen in het Dagblad van het Noorden. Fotograaf: Corné Sparidaens | DvhN

Wil je dat we komen zingen?

Is er een dierbare in je omgeving ernstig ziek of in de laatste levensfase? Denk je dat hij of zij onze rustgevende liederen fijn zou vinden? Laat het ons weten. Wij komen met drie of vier zangers langs. Dat kan thuis, in een hospice, verpleeghuis of een ziekenhuis in Groningen en omgeving. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Werk je in een hospice, verpleeghuis of ziekenhuis?

Misschien wil ook jouw organisatie in Groningen dat we regelmatig komen zingen. Dat kan. We komen graag langs om ons voor te stellen.

Wil je meezingen?

Op dit moment is er geen plek voor uitbreiding in Groningen. We hebben al een kleine wachtlijst. Het kan dus even duren voordat je mee kunt doen. Wil je je alvast aanmelden? Stuur dan een mailtje naar ons.

Wie zijn we?

We zijn een groep van negen zangers, mensen met een warm hart die toegewijd zijn om zingend anderen te ondersteunen. We wonen in Groningen.

Mail ons via groningen@bedsidesingers.nl:

  • Jan Faber, muzikaal leider Bedside Singers Groningen
  • Maria Kruyt, contactpersoon Bedside Singers Groningen

Onze Bedside Singers zingen zonder financiële vergoeding. Een gift is wel van harte welkom. Daarmee kunnen we meer mensen zingend ondersteunen in de laatste levensfase.

We hebben de ANBI-status.