Bedside Singers Groningen

Wat doen we?

Bedside Singers Groningen zingen voor mensen in de laatste levensfase: muziek voor de ziel op reis. We zitten rond het bed en zingen zacht, rustig en aandachtig. We nodigen degene die we toezingen uit om te ontspannen en toe te laten wat er komt. We verwachten geen applaus want het zingen is geen optreden maar troostrijke zang.

Voorbeelden van wat we zingen zijn ingetogen canons en slaapliedjes uit de hele wereld; we hebben ook een popliedje en een oude psalm op het repertoire. We zingen in principe driestemmig.

Wil je dat we komen zingen?

Is er een dierbare in je omgeving ernstig ziek of in de laatste levensfase? Denk je dat hij of zij onze rustgevende liederen fijn zou vinden? Laat het ons weten. Wij komen met drie of vier zangers langs. Dat kan thuis, in een hospice, verpleeghuis of een ziekenhuis in Groningen en omgeving. Er zijn geen kosten aan verbonden. Donaties zijn welkom (zie ‘contact’).

Werk je in een hospice, verpleeghuis of ziekenhuis?

Misschien wil ook jouw organisatie in Groningen dat we regelmatig komen zingen. Dat kan. We komen graag langs om ons voor te stellen. We hebben al contact met Het Gasthuis in Groningen waar we vlak voor de corona-uitbraak een demonstratie gaven. Vanwege corona is zowel het repeteren thuis als de aanwezigheid in het hospice voorlopig lastig.

Wil je meezingen?

Op dit moment is er plek voor uitbreiding in Groningen. We hebben al een kleine wachtlijst. Omdat het momenteel onmogelijk is om wachtenden uit te nodigen om kennis te maken, kan het dus even duren voordat je mee kunt doen. Wil je je alvast aanmelden? Stuur dan een mailtje naar ons.

Wie zijn we?

We zijn een groep van vier zangers, mensen met een warm hart die toegewijd zijn om zingend anderen te ondersteunen. We wonen in Groningen.

Mail ons via groningen@bedsidesingers.nl:

  • Jan Faber, muzikaal leider Bedside Singers Groningen
  • Maria Kruyt, contactpersoon Bedside Singers Groningen

Nieuws

Bedside Singers Groningen zingen in de Groninger mini-stadstuin van Hooghouse
Zaterdag 25 juni 11.00 – 14.00 u (ingang tussen Spilsluizen 15 en 17)

Op zaterdag 25 juni 2022 is de landelijke Dag van de Levensvragen. Een dag van bezinning op het leven en van verbinding met jezelf en de ander. Wellicht ook een dag van inzicht en troost.

De Bedside Singers Groningen zingen regelmatig aan het ziek- of sterfbed van een medemens. Fijne klanken doen ontspannen en verbinden. Geef je maar gewoon over. Vandaag nodigen we ook jou uit voor een moment van niet-weten, bezinning of inzicht. Loop je even langs?

Bedside Singers in Groninger Stadstuintje – Geestelijke Verzorging in Nederland

Onze Bedside Singers zingen zonder financiële vergoeding. Een gift is wel van harte welkom. Daarmee kunnen we meer mensen zingend ondersteunen in de laatste levensfase.

We hebben de ANBI-status.