Bedsidesingers Houten

Wat doen we?

De Bedside Singers Houten zingen voor mensen in de laatste levensfase. Door zacht, liefdevol en aandachtig te zingen bieden wij een moment van ontspanning, troost en afleiding rond het stervensproces. Naasten en zorgverleners zijn welkom om mee te luisteren. Voor hen kan het zingen een moment zijn waarop ‘zorgen voor’ even plaats maakt voor ‘samenzijn’. We zingen meerstemmige liederen uit verschillende tradities.

In de maanden, weken of dagen voor het overlijden komen we met drie of vier zangers langs in het hospice, verpleeg- of ziekenhuis óf thuis. Wat we zingen en hoeveel, stemmen we af met degene die we toezingen. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Wil je dat we komen zingen?

Dan willen wij graag weten:

  • om wie het gaat
  • hoe de gezondheidstoestand van diegene is
  • welk tijdstip het beste schikt
  • waar wij naartoe kunnen komen
  • hoe we jou of een andere contactpersoon kunnen bereiken

De contactpersonen namens de Bedside Singers Houten zijn Joosje Peters (muzikaal leider) en Margriet Visser (algemeen coördinator). Zij zijn te bereiken via houten@bedsidesingers.nl.

Wil je ons ondersteunen?

Een gift om ons financieel te ondersteunen is altijd welkom. Wil je ons als Bedside Singers Houten een donatie doen, neem dan contact op voor ons rekeningnummer.

Wil je meezingen?

Neem dan contact op met Joosje Peters, muzikaal leider, via houten@bedsidesingers.nl. Zit het koor vol, dan zetten we je graag op de wachtlijst. Het kan dan dus even duren voordat je mee kunt doen.

Wie zijn we?

We zijn een groep van 7 zangers, afkomstig uit Houten en omgeving, mensen met een warm hart, toegewijd om zingend anderen te ondersteunen. We worden geïnspireerd en ondersteund door de stichting Bedside Singers Nederland.

Bedside Singers Houten

Met dank aan Het Houtens Muziek Collectief/Wijkcentrum Schoneveld en de Lionsclub Houten

Nieuws

4 februari 2024: publicatie in het weekblad van Houten

Journaliste Irene van Valen heeft Margriet en Joosje geïnterviewd voor het lokale weekblad ’t Groentje.
Het is een prachtig, uitgebreid verhaal geworden waarin wij hebben kunnen uitleggen wat wij doen.

Klik hier om het artikel te lezen. Onderstaande gepubliceerde foto is gemaakt door Ad Jekel.

Foto BSS Houten bij artikel in Houtens Nieuws

Onze Bedside Singers zingen zonder financiële vergoeding. Een gift is wel van harte welkom. Daarmee kunnen we meer mensen zingend ondersteunen in de laatste levensfase.

We hebben de ANBI-status.