nieuws

De Bedside Singers Den Helder in het nieuws

17 april 2024 - Koorleider Tinie Doedens van de Bedside Singers Den Helder werd samen met koorlid Margreeth geïnterviewd door journalist Petra Bies van de Helderse Courant. Het mooie artikel staat in de Helderse Courant en de Schager Courant van 16 april 2024. Lees het hier. De foto is van Peter van Aalst van Redmouse Productions.

Een korte documentaire

9 april 2024 - Omdat we 5 jaar bestaan maakte Barbara Terlingen een prachtige korte documentaire over de Bedside Singers Amsterdam. Bekijk hem hier.

We vieren feest!

9 april 2024 - Dit jaar vieren we feest. De stichting Bedside Singers Nederland viert namelijk haar 5-jarig jubileum.

Foto koorleidersdag Mariette Burm 16-03-2024

Bedside Singer Mariëtte Burm in ND

28 maart 2024 - Weekendrubriek in het Nederlands Dagblad over een Bedside Singer

Songbook for the Bedside Singers

25 maart 2024 - Het duurt nog even, maar zet 21 en 22 juni alvast in je agenda voor een heel bijzonder moment: dan nemen wij het 'Songbook for the Bedside Singers' in ontvangst, tijdens het concert van Les Dames Vocales.

Bedside Singers Zutphen oefenen met zingen aan bed

Beweging van Barmhartigheid

20 maart 2024 - Artikel op website Beweging van Barmhartigheid over zingen voor de ziel op reis

Jaarverslag Bedside Singers Nederland 2023

Ons jaarverslag 2023

19 maart 2024 - Met gepaste trots presenteren we ons jaarverslag van 2023.

Column Heleen Litmaath

Column over de Bedside Singers in VOLZIN

3 maart 2024 - Een column over de Bedside Singers in VOLZIN magazine

Foto BSS Houten bij artikel in Houtens Nieuws

Artikel Bedside Singers Houten

7 februari 2024 - Meer lokale bekendheid voor Bedside Singers Houten

Bedside Singers Leiden geïnterviewd

15 januari 2024 - In het Alrijne Ziekenhuis wordt maandelijks gezongen door ons koor in Leiden.

We hebben een nieuwe coördinator

9 januari 2024 - Een nieuw gezicht, een nieuwe naam. Marieke Maan start vanaf 1 januari 2024 als nieuwe coördinator.

Bedside Singers Arnhem-Nijmegen op NPO radio 1

28 december 2023 - Gisteren was koorleider Frank van der Mijn van de Bedside Singers Arnhem-Nijmegen te horen op NPO 1 bij het programma Nieuws en Co.

3 vragen aan Petrie Akkerman in de Happinez

1 december 2023 - Onze oprichter Petrie Akkerman beantwoordt 3 vragen in de Happinez.

De Bedside Singers Utrecht winnen de Pluim van Sint Maarten

23 november 2023 - De Bedside Singers Utrecht en omgeving namen op zondag 12 november de Pluim van Sint Maarten in ontvangst, een prijs die is ingesteld door de Katholieke kerken van Utrecht. De prijs bestaat uit een oorkonde en een plaquette van keramiek.

Data ankertraining 2024 zijn bekend

21 november 2023 - In 2024 start er een nieuwe ankertraining. Deze training is bedoeld voor Bedside Singers die de rol van anker op zich willen nemen. Een anker heeft de leiding over een groepje van 3 of 4 zangers aan het bed. In de training oefenen we de muzikale, emotionele en communicatieve vaardigheden die deze rol van je vraagt.

We zoeken een collega

We zoeken een collega

31 oktober 2023 - We zijn op zoek naar een nieuwe coördinator. Ben jij de geschikte kandidaat voor deze functie? Fijn! Stuur dan uiterlijk 19 november 2023 je cv met je motivatie naar ons.

Zingen bij het Nationaal Monument MH17

4 oktober 2023 - De Bedside Singers Bardo Hoofddorp zongen op vrijdag 29 september bij het Nationaal Monument MH17 in Vijfhuizen. In het amfitheater van het monument zongen zij rustgevende, meerstemmige liedjes, afgewisseld met gedichten en zang begeleid op de gitaar. Op het programma stonden de liedjes Als alles duister is, De Noche, You raise me up, The Rose […]

In Trouw: De Bedside Singers Leiden brengen troost aan het sterfbed

30 september 2023 - Het aantal Bedside-koren dat op verzoek van de patiënt aan het sterfbed zingt, groeit hard. Soms is het de laatste wens van iemand in een hospice.

De Bedside Singers Utrecht

De Bedside Singers Utrecht in het AD

27 maart 2023 - Waar de dokter heeft gezegd ‘ik kan niets meer voor u betekenen’, daar zijn de Bedside Singers. Om te laten horen dat zij nog wél iets kunnen doen voor iemand in zijn laatste weken, dagen of zelfs uren: zingen.

Karin Brunt in de Gooi- en Eemlander

26 januari 2023 - Zingend ontspanning en bezinning bieden aan mensen in hun laatste levensfase. Dat is wat de Bedside Singers doen. Sinds vijf jaar zijn er in verschillende plaatsen in het land kleine koren actief. Dit voorjaar moet de eerste groep in het Gooi starten, opgezet door de Bussumse Karin Brunt.

In de nieuwsbrief van Carend: 13 nieuwe koren. Wow!

22 december 2022 - In de nieuwsbrief van Carend worden we in het zonnetje gezet en vraagt onze ambassadeur Sander de Hosson om ons te steunen met een gift.

Petrie Akkerman op DOQ

22 december 2022 - "Soms zegt een arts: ‘Ik kan niets meer voor u doen.’ Dat is niet zo. Je kunt juist veel doen voor iemand die gaat sterven. Want daar begint de complementaire palliatieve zorg." Lees het prachtige interview met onze artistiek leider en oprichter Petrie Akkerman op DOQ, een kennisplatform voor artsen en andere zorgprofessionals.

Dominee Beekman in de Leeuwarder Courant

16 november 2022 - Ds. Wim Beekman las over de Bedside Singers die ‘zingen voor de stervende ziel op reis’. Ze doen hem denken aan de vele sterfbedden waar hij in de loop der jaren aan heeft gezeten.

Bedside Singers Almere

Bedside Singers Almere zingen tijdens herinneringsmiddag

12 november 2022 - Op zaterdag 12 november mochten de Bedside Singers Almere het muzikale gedeelte verzorgen van de herinneringsmiddag van het Hospice Almere.

Bedside Singer Irene Nieboer in vakblad Nursing

7 november 2022 - Nursing, een vakblad voor verpleegkundigen, interviewt Irene Nieboer van de Bedside Singers Bardo in Hoofddorp.

Petrie Akkerman in de Libelle

1 november 2022 - Zangeres en therapeut Petrie Akkerman (51) richtte de Bedside Singers Amsterdam op. Ze zingen voor mensen in de laatste levensfase, om het stervensproces te verlichten. “Dit is waarover het moet gaan in het leven: echte verbinding.”

Bedside Singer Ayla in Vriendin

12 oktober 2022 - Ayla zingt bij de Bedside Singers Haarlem en gaf een mooi interview aan Vriendin. 'Wat ik hoop te bereiken als Bedside Singer? Dat er in Nederland meer aandacht voor elkaar komt en dat er op bijzondere momenten meer samen wordt gezongen. Ik hoop dat het een groter onderdeel wordt van onze cultuur.'

Landelijke Korendag 2022

1 oktober 2022 - Onze eerste live Landelijke Korendag was een groot succes. 40 Bedside Singers uit het hele land kwamen naar Amsterdam om samen te zingen en van elkaar te leren. Bekijk het fotoverslag.

Bedside Singers Leiden op NPO Radio 1

20 september 2022 - Mariëtte Burm, de koorleider van Bedside Singers Leiden, was gisteren op NPO Radio 1, bij Villa VdB. Beluister het mooie item.

Ingrid Windmeijer in de Telegraaf

Onze voorzitter Ingrid Windmeijer in de Telegraaf

19 september 2022 - Onze warme en wijze voorzitter werd geïnterviewd door de Telegraaf. Lees het prachtige artikel.

Bedside Singers Groningen in Dagblad van het Noorden

10 september 2022 - De Bedside Singers Groningen werden geïnterviewd door het Dagblad van het Noorden. Jan Faber, koorleider Bedside Singers Groningen: "We vullen de leemte van tekortschietende woorden." Lees het mooie artikel.

Congres Sander de Hosson

16 maart 2023: congres Carend met de Bedside Singers

2 september 2022 - Kom je ook naar het eerste Congres van Carend? Met: onze ambassadeur Sander de Hosson, Teun Toebes en Manu Keirse. En met ons! Wij komen zingen. Niet te missen dus. Zet 16 maart alvast in je agenda.

Winnaar Dag van de Levensvragen

29 augustus 2022 - De Bedside Singers Groningen zongen op 25 juni tijdens de Dag van de Levensvragen. Door dit mooie optreden won de Stichting Bedside Singers Nederland de prijs voor het meest in het oog springende initiatief tijdens deze dag. We voelen ons vereerd en zijn trots op ons koor in Groningen! De organisatie interviewde onze voorzitter Ingrid Windmeijer kort voor hun nieuwsbrief.

Bedside Singers Hoofddorp op NPO Radio 5

23 augustus 2022 - Vanmorgen was Corrie Schuld van de Bedside Singers Hoofddorp te horen bij Omroep Max op NPO Radio 5. Beluister het audiofragment!

Sander de Hosson is onze ambassadeur

21 augustus 2022 - Sander de Hosson, longarts en mede-oprichter van Carend, is ambassadeur van de Bedside Singers: 'Palliatieve zorg verdient álle aandacht en de Bedside Singers dragen daar een waardevol steentje aan bij. Ik hoorde ze voor het eerst zingen tijdens een symposium over palliatieve zorg en ik was onder de indruk van hun prachtige 3-stemmige ‘wiegeliedjes’.'

Bedside Singers Leiden

Bedside Singers Leiden staan in magazine van Hospice Wassenaar

20 juni 2022 - De Bedside Singers Leiden werden geïnterviewd voor het magazine van het hospice waar zij sinds kort zingen: Hospice Wassenaar. Lees het artikel.

Bedside Singers Groningen zingen tijdens Dag van de Levensvragen

20 juni 2022 - Op zaterdag 25 juni 2022 is de landelijke Dag van de Levensvragen. Een dag van bezinning op het leven en van verbinding met jezelf en de ander. Wellicht ook een dag van inzicht en troost.

Eindelijk weer een live Koorleidersdag

15 april 2022 - Op zaterdag 9 april kwamen de koorleiders en contactpersonen van alle koren in Nederland eindelijk weer live bij elkaar tijdens de Koorleidersdag in Utrecht.

Bedside Singers Leiden in FNV Senioren

9 februari 2022 - De Bedside Singers Leiden vertellen in het magazine FNV Senioren over hun ervaringen. ‘We kennen weinig sterfrituelen in ons land, dat is jammer. Het is belangrijk en mooi om sterven met rituelen een plaats te geven in de samenleving.’

Noorderlicht Prijs 2021 gewonnen!

19 oktober 2021 - Wat zijn we blij! We wonnen de Noorderlicht Prijs 2021, uitgereikt door de Stichting Als en Dan. Aan de prijs is een geldbedrag van 1000 euro gekoppeld.

Het eerste optreden van Bedside Singers Bardo

19 november 2020 - De Bedside Singers Bardo waren al een tijdje klaar om te zingen maar corona zorgde ervoor dat het steeds werd uitgesteld.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Onze Bedside Singers zingen zonder financiële vergoeding. Een gift is wel van harte welkom. Daarmee kunnen we meer mensen zingend ondersteunen in de laatste levensfase.

We hebben de ANBI-status.