Bedside Singers Utrecht e.o.

Wat doen we?

Wij zingen voor mensen in de laatste levensfase. Door zacht, liefdevol en aandachtig te zingen bieden wij een moment van ontspanning en bezinning rond het stervensproces. Naasten en zorgverleners zijn welkom om mee te luisteren. Voor hen kan het zingen een moment zijn waarop ‘zorgen voor’ even plaats maakt voor ‘samenzijn’.

Wat zingen we?

We zingen eenvoudige liedjes in allerlei talen en uit allerlei muzikale en spirituele tradities. De driestemmige, zich herhalende melodieën gaan over verbinding, vertrouwen en loslaten.

Hoe werkt het?

In de maanden, weken of dagen voor het overlijden komen we met drie of vier zangers langs in het hospice, verpleeg- of ziekenhuis of thuis. We zitten rond het bed en zingen een aantal liedjes, afhankelijk van wat de persoon wil en aankan. Dit stemmen we van tevoren af. Er zijn geen kosten aan verbonden. Een donatie is welkom.

Wil je dat we komen zingen?

Dan willen wij graag weten:

  • om wie het gaat
  • hoe de gezondheidstoestand van diegene is
  • welk tijdstip het beste schikt
  • waar wij naar toe kunnen komen
  • hoe we jou of een andere contactpersoon kunnen bereiken

De contactpersoon namens Bedside Singers Utrecht is Sonja Ottens: utrecht@bedsidesingers.nl, 06-52014971.

Wie zijn we?

We zijn een groep van rond de 7 zangers, mensen met een warm hart, toegewijd om zingend anderen te ondersteunen. We worden geïnspireerd en ondersteund door Bedside Singers Amsterdam. We wonen in Utrecht en omgeving en zijn niet gebonden aan een specifiek geloof.

Nieuws

12 november 2023 – De Bedside Singers Utrecht namen op zondag 12 november de Pluim van Sint Maarten in ontvangst, een prijs die is ingesteld door de Katholieke kerken van Utrecht. De prijs bestaat uit een oorkonde en een plaquette van keramiek.

Koorleider Piet-Hein van der Ven: ‘We hebben het als een eer ervaren en ook als een kans om ons werk verder onder de aandacht te brengen. Wat daarbij hielp is dat we geïnterviewd werden voor het parochieblad Martinus Magazine dat verspreid wordt over de stad Utrecht. Ook mochten we na de uitreiking voor een volle kerk een paar liedjes uit ons repertoire laten horen. Zo konden mensen horen wat we daadwerkelijk zingen aan bed.’

Lees hier het artikel in het parochieblad Martinus Magazine.

Onze Bedside Singers zingen zonder financiële vergoeding. Een gift is wel van harte welkom. Daarmee kunnen we meer mensen zingend ondersteunen in de laatste levensfase.

We hebben de ANBI-status.